Parelle-bloggen

September 4th, 2012 by Parelle

Beautyspaning i London!

Hej alla fina läsare, Susanne Najafi här, marknadschef och delägare på Parelle Cosmetics. Det har ju varit en så regnig och tråkig sensommar här i Stockholm så jag tröttnade på det och bestämde mig för att åka iväg till London på en snabbvisit. 24 timmar låter kort men man hinner med mer än man tror!

Det är lördag och tidig morgon på Arlanda, ganska lugnt faktiskt. Jag älskar att ha tid på mig på flygplatsen för att kunna spana efter nyheter och dofta på massa härliga parfymer. Den här gången fastnade jag för Yves Saint Laurent’s serie La Collection YSL som lanserades exklusivt på vissa specifika platser förra året.  Det är åtta parfymer i serien som är nyupplagor av YSL’s klassiska dofter varav de flesta inte finns längre. Flaskformen påminner lite om d.brands flaska – kanske därför jag fastnar för dem?? hehe… ;-) (d.brand parfymerna har jag utvecklat med min kollega Alexis i mitt andra bolag Olfacto).

ddd
Av de åtta dofterna i serien är OUD Absolu min Absolu:ta favorit! Det är ingen ny doft direkt utan en fantastisk klassiker som Tom Ford skapade för YSL 2002 men som slutade att produceras för några år sedan – fråga mig inte varför! Det är en väldigt maskulin doft, otroligt sensuell för en man, men bärs med fördel av en kvinna som vill dofta power! (Våga prov a!) Den är otroligt kryddig och innehåller parfymingrediensen oud. (Oud är en kåda eller harts vars olja är dyrare än guld. Den har används som parfym i tusentals år i Mellanöstern och för mig är det exakt så ”Mellanöstern” doftar.) Jag har saknat doften av OUD efter mina år i Dubai, och här är lite av den beroendeframkallande doften återskapad i denna fina flaska.

Självklart regnade det i London också, så mitt ”regn-escape” var inte så lyckat, men dåligt väder har aldrig stoppat en att shoppa loss!

 

2

Väl i London så besökte jag Benefit’s söta boutique. Jag vandrade på små moln, hela dockhustemat tilltalar min ”girly”sida otroligt mycket (ja det finns en sån sida i mig!) och jag hade lust att slänga ner shoppingpåsarna, sätta mig på golvet och bara leka typ. ’Laugh with me LeeLee’ har alltid varit den jag gillat bäst och är fortfarande det, den är lätt och enkel men det är ju inte direkt själva dofterna som får igång en utan det är förpackningarna som är grejen – man vill bara ha!

3

Det finns en härlig muffinsbutik bredvid som passar perfekt in i temat, så de fick också smyga sig in i bilden!

På Selfridges London doftade jag på Sisley’s dofter – Parelle.se som lanseras i november kommer vara den enda näthandeln i Sverige som kommer att ha Sisley’s produkter både inom hudvård och parfym så det är riktigt kul. Sisley’s serie 1, 2, 3 doftar som cologner vilket är ganska ovanligt när det handlar om kvinnliga parfymer. Det är mycket citrus och mandarin i toppen och de slår nästan mot det manliga hållet. Den jag föredrar av trion är nummer 3 eftersom den innehåller mycket ingefära och just nu kan jag inte få nog av det.

sus

Här ser ni en bild på en jävligt trött fästman efter en lååång dag av ”skugg”shopping. Stackarn <3

Untitled

Redan kväll! Dags för Londons godaste drinkar som finns på The Hide på Bermondsey Street. Deras Rasperry Chilli är heavenly och Lucas som jobbar i baren har vunnit typ alla tävlingar man kan vinna i bartendersammanhang. Gå dit säger jag bara!

7

 

Sen var det lite party, sovdags och på morgonkvisten hemresa med några kilos tyngre bagage :)

Vi hörs snart igen, kram på er alla!

 

sys

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *