Parelle-bloggen

September 20th, 2012 by Parelle

EXPERTEN/ After work efter jobbet? Här får du en guide till en snabb makeup!

sista_minuten_tips_smink

Imorgon är det äntligen fredag och du kanske har bråttom iväg till en tillställning efter jobbet, och önskar att bättra på din makeup? Detta är inte så svårt som du tror, och med några enkla steg kan du uppnå en elegant och festlig look som passar till festen. I höst är den naturliga looken en av de hetaste trenderna och är enkel och snabb att få till. Lägg fokus på de nyckelområden som snabbt går att fixa till – stora ögonfransar och fantastiska läppar.  För att uppnå en modern och festlig look är enkelheten A och O.

Arbeta först med grunderna och sikta på en fräsch hud, en vackert tillämpad mascara och en kyssvänlig mun. Om din hud är matt är det en god idé att använda en fuktighetscreme och sedan applicera en cremerouge i en rosa eller korallfärgad nyans över dina kinder. Din hud kommer snabbt att se lika strålande ut som den gjorde när du lämnade hemmet i morse. Genom att applicera en concealer under ögonen får du en upplivad blick, och en felfri hud är inte långt borta med hjälp av ett mineraliserat puder.

FadiElKhoury05

Tillämpa sedan din mascara genom att vicka borsten vid rötterna av ögonfransarna – det ger dig mer intensitet och öppnar ögonen. För att få professionellt utformade ögonbryn så behöver inte en omgång med pincetten vara ett alternativ, undvik att plocka dem när du har bråttom. Använd istället en ögonbrynspenna för en intensivare ögonbrynskontur och applicera sedan en ögonbrynsfixerare som kammar dina ögonbryn på plats.  Avsluta med att dutta på lite klar glans på dina läppar, eller applicera ett klassiskt rött läppstift som alltid är ett säkert kort vid de festligare tillfällena. I höst är det extra hett med lila nyanser, så du som är modig kan gärna pröva ett plommon-eller auberginefärgat läppstift och få festens trendigaste läppar.

Svårare än så är det inte!

Bilder lånade från modeveckorna.elle.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *