Parelle-bloggen

September 18th, 2012 by Parelle

EXPERTEN/ Fläta den ultimata fiskbensflätan – steg för steg!

Har du alltid drömt om den där perfekt flätade fiskbensflätan? Nu kan du äntligen lära dig! Med lite träning och tålamod så är höstens charmigaste frisyr inte långt borta.

fläta

 

1. Borsta och dela upp håret

Borsta och red ut ditt hår så det är lätt att hantera. Om du behöver, jämna ut eventuell friss med hårolja eller en anti-frisscreme. Dela upp håret i två jämna sektioner från mitten av hårbotten.

2. Fläta från höger

Du kan börja fläta från båda sidor, men vi börjar från höger. Använd ditt lillfinger och ringfinger genom ta en liten del av håret från baksidan av den högra sidan. Lägg hårslingan till vänster genom att vika det över med vänster hand.

3. Fläta från vänster

När du har lagt till en hårslinga till vänster sida, ta vänster lillfinger och ta en lika stor hårtes från baksidan av den vänstra delen. Vik den över och lägg den i den högra delen av håret. Kontrollera att de första hårslingorna är hårdare så att ingenting faller löst.

4. Fläta på och avsluta

Fortsätt väva hårteser från vänster och höger. Fiskbenseffekten ser mycket bättre när du väver tunnare hårslingor istället för tjockare. Det gör dock att det tar längre tid att fläta, men det är det värt!

När du är på en bekväm plats att avsluta din fläta, fäst den med en hårsnodd. Om du känner att din fläta är för hårt flätad, lossa den genom att försiktigt massera slingorna med händerna. Denna teknik ger flätan en avslappnad och obesvärad look.

Lycka till!

Bild lånad från http://www.beautylish.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *