Parelle-bloggen

July 6th, 2012 by Parelle

Experten/ Lyckas med den perfekta Brun utan sol-brännan!

Perfekta brun utan sol brännan

Sommaren för med sig många varma dagar, ljusa kvällar och glada tankar. För oss på Parelle är en av dem tanken på en gyllenbrun och frisk sommarhud. Men vi vet också att det är omöjligt att uppnå en välmående solbränna av att ligga och pressa under solens skadliga strålar. Många av oss kan vara tveksamma till Brun utan sol-produkter, antingen har vi hört om vännernas skräckhistorier eller så sitter minnet av de ojämna, orangea ränderna kvar, som vi lyckades få överallt på kroppen vid första användningen.

Men med några praktiska tips och en kvalitativ produkt så kan du lätt få en vackrare och jämnare solbränna med naturligare lyster, med bättre resultat än vad otaliga timmar på stranden hade gett. Här får du lite hjälp på traven, lycka till!

Steg 1. Exfoliering

Du har säkert hört det förut, men vi säger det igen. Exfoliering är det första steget för en jämn och fin solbränna. Dina döda hudceller avlägsnas och avslöjar en frisk och len hud som är redo att ta emot din BUS, och ge dig ett jämt resultat utan mörka fläckar. Det bästa sättet att exfoliera jämnt är att börja vid fötterna med hjälp av en exfolierande scrub eller kroppsborste och varsamt arbeta i en uppåtgående cirkulär rörelse.

Steg 2. Återfuktning

Efter exfolieringen är det dags att smörja in sig med en lätt fuktighetskräm som ger din hud en riklig fuktboost. Ge dina torraste områden, som knän, handleder och armbågar särskild uppmärksamhet, då de områdena gärna drar åt sig mer BUS som ger dig ett fläckigt resultat. Fuktighetskräm hjälper din BUS att smälta jämnt in i huden utan att lämna efter sig linjer och streck.

Steg 3. Applicering

Nu är din rengjorda och återfuktade hud äntligen redo att smörjas in med en bra BUS. Applicera din produkt i ett så naturligt ljus som möjligt för att se till att du uppnår en naturlig färg och jämn ton. Smörj in den på samma sätt som du exfolierade huden, från fötterna uppåt i små cirkelrörelser med en mjuk hand. Kontrollera att du får med varje område av huden och att det inte bildas ojämnheter. Om du lyckats göra ett par misstag eller har en liten fläck av extra mörk solbränna, kan du ta bort en del av överskottet genom att använda en skvätt citronsaft på en bomullstuss, och gnida bort så mycket av överskottet som du kan.

Ett tecken på att du har varit lite för slarvigt och fuskat med appliceringen, är de orangefärgade områdena du kan få mellan fingrarna, som lätt sitter kvar i flera dagar. Om du inte föredrar att ha handskar på sommaren, är dessa områden omöjliga att dölja och undviks bäst genom att du omedelbart tvättar dina händer noggrant efter appliceringen. Det allra bästa är att använda latexhandskar när du smörjer in dig. Det kan verka främmande i början, men efter ett par gånger kommer det kännas helt naturligt och orangea fingrar och nagelband är ett minne blott.

Om du inte har en dedikerad andra hälft som kan säkerställa att din rygg är bronserad, kan det kännas som ett omöjligt uppdrag att komma åt ordentligt på ryggen. Ett bra tips är att kika bland BUS-experterna St Tropez sortiment, som bokstavligen har tänkt på allt. De har infört en otroligt smidig spatel för att nå dessa skrymslen och vrår som vi aldrig trodde att vi skulle komma åt annars.

Steg 4. Vårda din bränna

I en idealisk värld vi skulle kunna kasta oss ut i det härliga sommarvädret med den omedelbart brunare huden, men i verkligheten måste vi tänka på att låta huden torka ordentligt innan vi klär på oss och rusar ut genom dörren. En BUS i krämform tar lite längre tid för huden att absorbera. En gel, spray eller skumprodukt brukar däremot torka ganska snabbt, och är perfekt att använda om du ska iväg i all hast. En bra regel är att bära mörka, löst sittande kläder efter appliceringen för att undvika ränder på kroppen samt för att undvika att dina garderobsfavoriter blir fulla av fläckar. Håll gärna benen bara för att optimera din solbrännas potential.

Den sista ledtråden till en fantastisk sommarhud kan verka självklar, men försök att regelbundet hålla din hud i gott skick och återfukta den varje dag när du kliver ut ur duschen. För att upprätthålla ett långvarigt resultat rekommenderar vi dig att använda en rik och fyllig hudkräm tillsammans med solskyddskräm, och undvika AHA och BHA-baserade krämer och lotions. Återfuktning är extra viktigt då en ojämn, torr hud inte optimerar det glödande resultat som du säkert önskar att få behålla.

Och låt oss inse det, under sommarmånaderna kan en solbränna verkligen få dig att känna dig fräschare och friskare. Upptäck charmen bakom en riktigt bra BUS-produkt och njut av en vacker, jämn solbränna som kommer att avundas av varje soldyrkare där ute, utan att utsätta din hud för skadliga UV-strålar.

/Isabelle, Trendbevakare Parelle Cosmetics

Bild lånad från http://weeklysauce.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *