Parelle-bloggen

July 5th, 2012 by Parelle

Experten/ Parelles 5 tips för en perfekt sommarhud!

Parelles tips för en perfekt sommar hud

Första veckan i juli lider mot sitt slut, och ni som inte gått på semester än får förhoppningsvis några lediga timmar ute i solen under helgen. En solkysst och gyllenbrun hud är någonting som lockar de flesta den här säsongen, och vi spenderar gärna timmar under solens strålar för att uppnå den perfekta brännan som gärna får hålla en bra bit in på hösten. Men när vi äntligen vill visa upp den efterlängtande friska sommarhyn som vi hittills lyckats åstadkomma, så tenderar irriterande saker som finnar, myggbett och rosenröda solbrännor att komma i vår väg. Låter det bekant?

För att minimera dessa påfrestningar som solen och sommaräventyren utsätter din hud för, så tänkte vi på Parelle hjälpa dig på traven med lite smarta tips på hur du lätt kan uppnå en bekymmersfri sommar med bara ben. Hoppas de kan komma till användning!

Solbränna

Solskyddsfaktor är det viktigaste i hudvårdsväg som du kan investera i under sommaren, och det vet du säkert redan! Men när solen gassar mot klipporna, och du ligger med fötterna nedgrävda i den lena sanden med en god bok i handen, är det lätt att tappa fattningen om tiden. Vi förstår dig! Man glömmer lätt bort att smörja in sig efter det svalkande doppet, eller slita sig från den spännande lektyren och ryggen lämnas lite för röd och bränd.

Om den härliga dagen på stranden inte ska sluta med en smärtsam bränna, är det viktigt att du behandlar din hud från både utsidan – och insidan. För att lugna din hud efter solens skadliga strålar så kan du smörja in dig med Motrin eller Benadryl för att lugna de utsatta partierna inifrån. Om du önskar en omedelbar lättnad är en lugnande Aloe Vera-gel det ultimata knepet för att dämpa den heta känslan på huden. Eller varför inte chocka huden med något härligt iskallt som den kylda vattenflaskan som står bredvid dig! För du glömmer väl inte att dricka rikligt med vatten när du steker på playan?

Ojämn hudton

Om du redan har njutit lite för mycket av de heta sommardagarna som vi hittills blivit bjudna på i sommar, så låter kanske pigmentfläckar, åldersfläckar och fräknar bekant? När du utsätter din hud för UV-strålar så kickar din melaninproduktion igång och din hud producerar extra pigment.

Men du kan vara lugn! För att jämna ut din hudton redan nu så kan du se till att varva dina hudvårdsprodukter med en exfolierande kräm som skonsamt avlägsnar dina döda hudceller. Investera gärna i en tvätt med glykossyra och mjölksyra som du använder några gånger i veckan innan du går och lägger dig. Din hud blir ren och återfuktad och bättre mottaglig för resten av sommarens soliga dagar och härliga upptåg.

Myggbett

En obligatorisk del av den svenska sommaren är alla oändliga myggbett,  och inte tycks de försvinna innan vi får lika många till. Oavsett hur mycket myggmedel man öser på så verkar de alltid hitta sin plats på huden, och man ångrar sig bittert att man aldrig packade ner ulltröjan till landet. När de kliande små röda betten blommat upp är det svårt att hålla fingrarna i styr, och i slutet av sommaren sitter alltid några bett kvar i form av små permanenta ärr. För att lindra de små irriterande utslagen kan du, istället för att klia, smörja in dem med en svalkande Aloe Vera-gel och dämpa den kittlande klådan genom att badda dem med lite alsolsprit. Om du snabbt vill bli av med de röda fläckarna, innan du hoppar i dina shorts, fungerar det superbra att använda sig av hydrakortisonsalva.

Torra läppar

Oavsett om sommarförälskelsen blomstrat upp än eller inte, så är torra och fnasiga läppar någonting vi gärna vill slippa. När den torra luften och alla soliga dagar lämnat spår på dina läppar, så gissar jag att din första instinkt är att slicka dig runt munnen. En bra idé vid första tanken, men det kommer göra dina läppar ännu torrare eftersom din saliv torkar ut dem och bryter ner den skyddande barriären i huden. Se istället till att ha ett återfuktande läppbalsam i väskan, som gärna innehåller både vaselin och solskyddsfaktor. Eftersom läpparna lätt kan bli solkyssta av den brännande solen så är det en god idé att visa dem lite extra kärlek under sommaren!

Finnar

Heta temperaturer innebär att mer svett täpper till dina porer och bildar röda utslag på din hud, särskilt i ansiktet och på ryggen. Många tycker detta är obehagligt och jobbigt att handskas med, särskilt under den här säsongen då vi helst undviker heltäckande makeup och gärna svettas några timmar på stranden när solen kikar fram.

Det bästa sättet att bli av med dessa röda utslag är att använda en antibakteriell rengöring som innehåller salicylsyra eller bensoylperoxid. Dessa ingredienser kan dock torka ut din hud, så följ gärna upp med en oljefri fuktighetskräm efter tvätt för att hålla din hud ordentligt återfuktad. Glöm inte att det är extra viktigt att tillföra fukt till huden under sommaren, speciellt om du använder akneprodukter som är hårda mot din hud. Om din hud blir för torr så produceras det automatiskt mer olja, vilket i sin tur leder till feta partier och fler utslag.

Nu när vi bekämpat alla små irriterande sommarplågor är ni så gott som redo för den perfekta brännan, eller hur? Så packa strandväskan och kasta er ut i solen redan nu! Eller vänta tills imorgon, för då kommer vi med tips på hur ni säkert och tryggt kan få en glödande sommarhud utan att utsätta er hud för solen skadliga UV-strålar.

 /Isabelle, Trendbevakare Parelle Cosmetics

Bild lånad från http://www.sheknows.com

Kommentarer

3 Svar till “Experten/ Parelles 5 tips för en perfekt sommarhud!”
  1. Superbra inlägg, tack och bock för det! Själv har jag alltid problem med torra läppar både på sommaren och vintern, så det skulle vara toppen om ni kunde dela med er av tips på lite do’s and don’ts samt vilka produkter som funkar bäst?

    • Vad roligt att höra! Vilken bra idé, självklart vill vi dela med oss av det. Kika in på bloggen nästa vecka så lovar jag att bjuda på våra bästa tips och produktfavoriter.

  2. Emelie Parelle i Ystad says

    Hej tjejer!!
    Jättebra blogg, intressanta bra inlägg!! Vi i Ystad önskar er alla en härlig sommar!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *