Parelle-bloggen

August 2nd, 2012 by Parelle

EXPERTEN/ Segstartad efter semestern och ute efter snabba tips för en snabb makeup? Varsågod!

snabba make up tips lite did

Tillbaka från semestern och fortfarande fast i semesterrutinerna? Det är lätt hänt, och snooze-knappen ligger väldigt nära till hands när väckarklockan ringer en tidig tisdagsmorgon. Plötsligt har du fem minuter kvar innan du behöver lämna huset och ge dig av till jobbet, och den timme du önskar att du kunde ägna till din makeup har gått förlorad även denna morgon.

Men faktum är att du inte behöver tillbringa en hel timme varje morgon för ett fulländade rökiga ögon, perfekt målade läppar och använda 15 olika borstar för att få allt gjort. Om du inte har lust, eller tid, att ägna framför spegeln så kan du enkelt få en fin makeup på språng. Vi på Parelle har tips på hur du kan spara lite tid, och lägga din makeup på bussen till jobbet eller i väntrummet hos tandläkaren och ändå få ett strålande resultat. Och för dig som fortfarande ligger på latsidan, hoppat över hudvårdsrutinerna och sovit med makeup en natt för mycket kan vara lugn. Det finns tips för dig med!

Börja rätt

Vad är det första steget till ett vackert ansikte? En klar och fräsch hy. För den morgonpigga som har tid betyder det primer, concealer, SPF, foundation, fixerande puder… Puh! Lyckligtvis finns det ett enkelt sätt att förvandla dessa fem steg till en: BB Cream.

Det speciella med BB Cream är att de ska uppfylla fem behov på samma gång: jämna ut din hudton, återfukta, korrigera mindre skönhetsfel, ge en förbättrad lyster samt skydda huden mot solens skadliga bieffekter. Kortfattat kan man säga att en BB Cream är som en dagkräm med solskydd, concealer och primer. Applicera ett lager på ansiktet, och du är redo att gå!

Dubbelt upp

Precis som BB Cream, bör du leta efter makeupprodukter som har dubbel funktion. Detta kommer inte bara hjälpa dig att sparar tid, det kommer också blir mer ekonomiskt – hur bra är inte det?

Investera i en bra Lip Stain som ger dig dina läppar en vacker färg och glans, samtidigt som du kan använda den på kinderna för att ge din hud extra lyster.

Det finns många skönhetsprodukter som du kan använda på flera sätt. Efter att du pudrat över lite Rouge över dina kinder, applicera lite på läpparna för att tillföra dem lite extra färg. Har du en härlig bronzer i sminkväskan går den även utmärkt att lägga på ögonlocken för att ge dem lite glöd. När du är klar med din hårspray på huvudet, kan du lätt spruta lite vätska på fingrarna och sedan forma till dina ögonbryn. Det kommer att fixera dem och hålla dem på plats.

Ultimata applikatorer

Makeup-borstar kan vara en svår djungel att ta sig igenom. Vad är egentligen den stora skillnaden mellan en ögonbrynsborste och en eyelinerborste? Vårt förslag är att du faktiskt kan skippa dem! Pröva istället en applikator som du ständigt bär med dig, ditt finger!

Detta kommer inte endast spara dig tid, du kan också få ett bättre resultat. Att använda fingrarna är nämligen ett bra sätt att känna hur mycket av produkten som du behöver på din hud. Det är något som kan vara svårt att bedöma när du använder en borste och ger dig ett mer naturligt resultat.

Penna på

Du kan spendera 20 minuter på att finslipa ett perfekt kattöga genom att tillämpa ögonskugga, eller så kan du välja ett ultrasnabbt alternativ, en tjock kajalpenna. En ögonpenna kan definiera din ögonform, skapa en ett rökigt öga, och intensifiera din ögonfärg. Önskar du en liten skuggning kan du enkelt skugga ut kajalen med en tops för att få en fin sotning. Och det bästa med en tjock kajalpenna är att den inte smutsar ner eller flagnar under dagen.

Torka bort det

Den ultimata produkten att ha i sin väska när du är på språng är våtservetter. De hjälper dig att avlägsna din makeup snabbt, men du kan också fixa håret och skydda dig mot solen med dessa fantastiska små servetter.

Ja, du hörde rätt.

Det finns faktiskt våtservetter idag som innehåller solskyddsfaktor, och är perfekt för dig som ska till stranden efter jobbet. Önskar du en renande servett som lugnar huden finns det våtservetter med lugnande ingredienser som aloe vera, gurka och kamomill att hålla utkik efter. Det är väldigt noga att du tvättar ansiktet varje dag, gärna två till tre gånger. Så hinner du inte med din dagliga hudvårdsrutin på morgonen, eller är för trött för att avlägsna din makeup efter en sen utekväll, så är våtservetter en perfekt lösning för dig som vill spara lite tid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *