Parelle-bloggen

October 2nd, 2012 by Parelle

EXPERTEN/ Ta hand om din hud i höst!

Spa Resort

Efter sommaren har din hud utsatts för mycket påfrestningar som skadliga solstrålar, saltvatten, en och en annan drink och annat som har åldrande effekter på din hud. Men lika snabbt som vi lämnar sommaren bakom oss, så kan du med några enkla tips bli av med glåmig hud och få tillbaka både lyster och ny livskraft i ett nafs!

Peeling

Efter sommarens användning av feta solskyddscrémer kan huden lämnas matt och livslös, som har lättare att utveckla finnar och kvisslor. Genom att skrubba bort döda hudceller så får ny fräsch hud chansen att komma fram. Genom att regelbundet skrubba ansiktet med en peeling får du omedelbart en jämnare hudton med ny lyster. För dig som ofta använder foundation och puder nu när hösten är här, är det ännu viktigare att använda peeling, då sminket fixerar sig bättre och jämnare på hudytan.

Återfuktning

En nyskrubbad hud är härligt rosig – men också extra känslig. När du har använt din peeling så gäller det att ge den rejält med återfuktning och fett efteråt, annars blir den lätt för torr eller skör. Behovet av dagcréme minskar under sommarmånaderna men klimatförändringarna under hösten gör huden törstigare. Inför höstens kyligare klimat är det bra att investera i en effektiv återfuktare.

 Höstsäkra necessären

Införskaffa bra rengöringsprodukter för din ansiktstyp och komplettera dessa med en bra återfuktande creme. Det kan också vara en god idé att byta ut sin foundation till en lite ljusare nyans, då huden blir blekare ju mer hösten går. Det är alltid viktigt att se över innehållet i din necessär, då många produkter har ett bäst före datum som faktiskt inte bör ignoreras. Efter tre månader är det till exempel läge att byta ut mascaran, och kolla gärna hur sommarvärmen påverkat läppstift och produkter med fett i.

bild-309-1024x768

En serie hudvårdsprodukter som vi varmt rekommenderar är Acquizhen – en ekologisk och organisk serie produkter som effektivt avlägsnar orenheter, återfuktar och tar väl hand om din hud med sina naturliga aktiva ingredienser. Alla produkter har en ljuvlig doft, härligt oljig konsistens som lämnar dig med en ren och frisk känsla. Läs vår recension om produktserien här: http://blog.parelle.se/skonhet-parelle-har-testat-den-ekologiska-och-organiska-hudvardsserien-fran-acquizhen/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *