Parelle-bloggen

September 14th, 2012 by Parelle

EXPERTEN/ Ta hand om din hud med rätt sminkborttagning!

ft

Låt oss inse det, det sista du känner för att göra efter att du kommit hem sent en kväll, är att ta bort din makeup. Tanken på att krypa ner under täcket känns mer tilltalande än att tvätta ansiktet, det förstår vi. Men för din egen huds skull är det mycket viktigt att du rengör det ordentligt varje kväll, sova kan du göra efteråt. Det finns idag en uppsjö av olika sminkborttagningsvarianter, så vi har gjort en del av detektivarbetet åt dig, för att du ska hitta det korrekta sättet att rengöra ditt ansikte på. 

Rengöringsvatten: Rengöringsvatten tar bort grundläggande smink, men kan behöva dras på två eller tre gånger för att rengöra huden helt. Vi rekommenderar att du kombinerar ditt rengöringsvatten med en makeupremover för ögonen, särskilt om du använder vattenfast mascara eller flytande eyeliner. Detta är ett milt alternativ för dig som har känslig hud.

Rengöringsolja: Rengöringsolja hjälper till att balansera hudens naturliga talgproduktion, men sköljer in i en mjölkig emulsion. Den är idealisk att använda för att avlägsna långvarig eller vattenavvisande makeup, då oljan bryter ner nästan alla ingredienser. Detta är den perfekta varianten för dig med uttorkad och törstig hud.

Oljebaserad makeupremover: Om du letar efter en vanlig formel som tar bort din makeup i ett svep, vänd dig till en flytande och oljebaserad makeupremover. Till skillnad från rengöringsoljor, innehåller dessa skummande formler vattenbaserade ingredienser, så att du aldrig lämnas med känslan av en oljig hinna på huden.

Våtservetter: Detta är den smartaste och smidigaste lösningen till sena nätter och semester. Makeupvåtservetter finns i olika styrkor, vissa innehåller starkare beståndsdelar än andra, men alla får de flesta sminkrester att effektivt avlägsnas från ansiktet, så att du kan sova med en ren hud.

Makeup remover för ögonen: Varför använda en separat remover för dina ögon? Området runt dina ögon är otroligt känslig och kräver en mer delikat formel jämfört med resten av ditt ansikte. För att få en effektiv rengöring när du använder mer smink än vanligt, så är detta ett utmärkt alternativ att använda innan du applicerar din makeup remover för ansiktet.

Några produkter som vi på Parelle varmt rekommenderar:

lancome-bi-facil-double-action-eye-makeup-remover

Lancôme’s Bi-Facil Double Action Eye Makeup Remover för dina ögon

neutrogena-makeup-remover-cleansing-towelettes-hydrating

Neutrogena Makeup Removing Wipes för dig på resande fot

TakeTheDayOff - INTL

Clinique Take the day off Makeup Remover är uppfriskande för hela ansiktet

Kommentarer

En kommentar till “EXPERTEN/ Ta hand om din hud med rätt sminkborttagning!”
  1. […] ska jag göra det absolut tråkigaste som finns, tvätta bort sminket. Seriöst jag hatar det verkligen, men ändå gör jag det varje jäkla dag. Läs länken så […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *