Parelle-bloggen

July 25th, 2012 by Parelle

EXPERTEN/ Tips på hur du kan använda din för ljusa foundation i sommar!

för_ljus_foundation_tips_parelle_experten

I dessa sommartider bär man sällan en heltäckande makeup, men sommaren bjuder ju ofta på en massa roliga tillställningar då man ändå vill göra sig lite extra fin. En bra foundation är alltid A och O när du ska lägga en fin och naturlig makeup, men att hitta den rätta nyansen som matchar vår hud kan vara svårt.  Vi har alla någon gång råkat trilla över en foundation, som antingen är för mörk eller för ljus. Under sommaren kräver förmodligen din solkyssta sommarhud en lite mörkare ton än den du brukar använda under resten av året.

Att upptäcka att man har köpt en alltför ljus foundation är lätt hänt, men det finns faktiskt några knep som du kan ta till för att få ett naturligt resultat. Om du inte har råd att investera i en mörkare foundation, eller vill slippa kasta bort eller göra ett återköp av ditt felköp, kan din ljusa foundation faktiskt komma till användning.

Om din foundation är för ljus:

Använd den som en highlighter

För att tona ner skimret som din highlighter ger, applicera din ljusa foundation på mitten av näsan för att förlänga, på övre delen av kinderna för att lägga till lite ljusstyrka, eller på toppen av amorbågen för mer definition. Du kan också applicera en mängd vid ögonen, på de inre hörnen och under ögonbrynen för att ge din blick ett lyft.

Blanda ut den

Intensifiera din alltför ljus skugga genom att blanda i lite bronzer i gel eller pulverform. Eller, om du känner dig artistisk, blandar du ut den med en mörkare nyans. Då kan du blanda en perfekt nyans, helt anpassad efter din hudton, som påverkas av sommarens soliga strålar.

Spara den för ännu en säsong:

Huden är ljusare och mörkare beroende på vilken tid på året, så använd det till din fördel. Din ljusa foundation kanske passar din hud perfekt under vinterhalvåret. Är den fortfarande för ljus? Applicera den med en våt svamp för att sudda ut dess blekhet.

Upplev ”The Power of Powder”

Om din foundation endast är någon nyans för ljus, bär den då som vanligt, men applicera ett mörkare puder ovanpå. Eller lägg till lite bronzer som ett avslutande steg, med inriktning på kinderna, näsan, pannan och hakan.

Lycka till och hoppas din ljusa foundation kan komma väl till nytta!

Foto: Ertan Kutlu


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *