Parelle-bloggen

August 31st, 2012 by Parelle

EXPERTEN/ Tre saker att undvika för en lyckad makeup!

200334975-001

Medan vissa av dessa tips kan vara givna för några av er där ute, kan den också komma som en överraskning för många. Här kommer tre missöden när det kommer till makeup, och hur du kan göra för att undvika dem:

Inte: Matcha rökiga ögon med ett mörkt läppstift. Det blir lätt för dramatisk och intensivt. Men det finns några undantag från denna regel, men oftast är detta något som du bör undvika.

Gör: Bär istället en matt naket läppstift, ett blankt läppglans eller en ljus rosa färg till dina rökiga ögon. Det kommer dra uppmärksamheten till dina vackra ögon och sätta dem i fokus. Detta är en mycket sexig, men elegant look, när den görs rätt!

Inte: Använda ögonskugga på dina bara ögonlock. Ögonskuggan faller då lätt ner i ansiktet och lägger sig under dina ögon, samtidigt som de levande färgerna inte kommer till sin rätta och du behöver använda mer skugga än nödvändigt för satt få det utseendet som du önskar.

Gör: Använd en primer för ögonen. Att förbereda ögonen med en primer gör så att din skugga håller sig på plats hela dagen. Ögonskuggans färg blir mer intensiv och hållbar, och det blir enklare att uppnå ett bra resultat.

Inte: Använda samma foundation året runt. På sommaren är huden oftast mörkare än den är under vintern, så när du applicerar samma foundation på sommaren, som på vintern, kommer ditt ansikte få en ljusare färg än resten av kroppen. Om du dessutom bär en mörk färg på sommaren för att matcha din solbränna, kommer ditt ansikte att vara mörkare än din kropp om du fortsätter använda den under vintern.

Gör: Växla din foundation färg med årstiden. Om du är osäker på vilken färg du bör använda, tveka inte att rådfråga när du köper din foundation. För ett naturligt resultat är det alltid viktigt att köpa rätt nyans. Under sommaren rekommenderar vi dig annars att använda en BB cream istället, eftersom den inte är så tjock och tung som en foundation, och de flesta innehåller också SPF.

Bild tagen från Birchbox

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *