Parelle-bloggen

June 19th, 2012 by Parelle

EXPERTEN/ Vad gör jag åt känslig blandhy, som först blir torr sedan fet?

Slide1

Du har väl inte missat att du kan ställa frågor till våra skönhetsexperter på Facebook, Twitter eller via bloggen? Har du något inom skönhet som du funderar över svarar våra erfarna experter gärna på dina frågor.

Pernilla frågade vår expert Jessica via Twitter om vad hon kan göra åt sin känsliga blandhy. Detta är en vanlig fråga vi ofta får av våra kunder och vill därför lyfta den här i vår blogg så att ni alla kan ta del av svaret. Såhär lyder Pernillas fråga:

Vår hudvårdsexpert Jessica svarar:

Hej Pernilla,

Även om hudens struktur är högst individuell så är en bra rengöring A och O. Rengöringen utgör grunden för hur alla andra produkter som du använder kommer att fungera. Det är vanligt att man upplever torrhet efter dusch och rengöring är det viktigt att ansiktsrengöringen är skonsam ej uttorkande.

Ansiktsvatten som sedan mjukgör och återfuktar är att föredra. Ett ansiktsvatten kommer även hjälpa till att transportera din ansiktscreme djupare in i huden, vilket gör att krämen för din blandhy inte behöver lika fet. Jag förstår att blank hy är vad du upplever mest problematiskt? Se då till att välja en fuktighetscreme som återfuktar utan att, som sagt, vara för fet.

Lancômes serie Hydra Zen kan vara ett bra alternativ för dig. I serien hittar du bland annat Neurocalm som finns som både creme och fluid. Cremen lämpar sig bäst för normalhy medan jag tror att fluid skulle passa din blandhy bättre, den passar för normal till blandhy. Dessutom kan fluid vara ett bra alternativ nu till sommaren. Beroende på hur du föredrar att rengöra ansiktet har Lancôme fler bra alternativ till rengöring. Creme-Mousse Confort är en mousse som du tar bort med vatten, den är mjukgörande, vårdande samt väldigt skonsam samtidigt som den tar bort smuts effektivt. Tonic Confort ansiktsvatten bär fukt och gör huden väldigt mjuk, något som är särskilt bra för torr och känslig hy. Tänk även på att du kan komplettera den viktiga grunden av rengöring, ansiktsvatten och ansiktscreme om du känner behovet av det. En peeling för att ta bort torra fläckar, ett serum för perioder då huden utsätts för hård påfrestning eller kanske en ögoncreme.

Hoppas detta är några råd som kan hjälpa dig Pernilla! Kom gärna med med fler följdfrågor!

Hälsningar,
Jessica, Hudvårdsexpert

 

Kommentarer

En kommentar till “EXPERTEN/ Vad gör jag åt känslig blandhy, som först blir torr sedan fet?”
  1. Usch vad jag känner mig dålig som inte sett detta förrän nu som först!
    Vågar jag använda de produkterna, då? Jag fick liksom en väldig allergisk reaktion av Biotherm Biosource-serien, fick stora, infekterade bölder, var tvungen att äta pencillin och grejer..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *