Parelle-bloggen

August 7th, 2012 by Parelle

FRÅGA EXPERTEN/ Har du svårt att få ögonskuggan att hålla? Vi hjälper dig!

tips-to-prevent-eyeshadow-from-creasing-2

Igår bjöd vi på lite härliga höstnyheter, och trots att vi välkomnar hösten med öppna armar, så är faktiskt inte sommaren slut än på ett tag. Värmen håller i sig i några veckor till, men tyvärr håller inte vårt smink i sig lika bra under denna tid på året. Att bära ögonskugga under sommaren kan vara besvärligt, den bleknar lätt och det kan vara svårt att undvika att den faller av. Så vad vore på sin plats, om inte några enkla tips som faktiskt får din härligt färgsprakande ögonskugga att hålla lite längre och ge dig ett fantastiskt resultat hela dagen?

Skippa aldrig din primer!

Det första steget för att förhindra att ögonskuggan från att skrynklas är att tillämpa en bra primer varje gång, innan du applicerar din ögonskugga. Du kan givetvis använda en flytande foundation istället, men kom ihåg att en speciellt utformad ögonprimer ger en garanterad mer hållbar effekt. Det är kanske värt att investera i?

Överväg en lättare  ögonkräm!

När det gäller att förebygga att ögonskuggan veckar kan det vara en bra idé att byta till en lättare ögonkräm och se till att applicera den runt ögonen (inte på ögonlocket). Glöm dock inte bort att använda en vårdande ögoncreme under natten, efter att du avlägsnat dagens makeup.

Kör på en pulvrig skugga!

Krämiga ögonskuggor tenderar att vecka sig mer än pulvriga skuggor. Så skippa dem och bygg istället upp tunna skikt av den valda skuggans färgton, med hjälp av en platt makeup-pensel, och arbeta fram ett jämnt resultat.

Fixa till resultatet!

Endast en liten tunn slöja av genomskinligt puser är tillräckligt för att fixera din valda ögonskugga, och få den att hålla längre. Vi rekommenderar dig även att pudra hela ansiktet, inklusive ögonlock, innan du applicerar din makeup. Detta skapar en torr bas som främjar din sminknings hållbarhet.

DEUTSCH Einladung Cookies Sixty X3 New

Lycka till!

Bilder lånade från http://www.ourvanity.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *