Parelle-bloggen

July 4th, 2012 by Parelle

GÄST/ Elin Fagerberg berättar hur du hanterar sommarhuden utan kladd

Elin_fagerberg

Sommaren är här och med den kommer sommarvärmen. Underbart! Det enda som kan störa nu är smältande makeup och lotion som kladdar. Vad gör man för att hålla huden fräsch, se till att den återfuktad samtidigt som man undviker kladdiga ben, armar rygg? Hudvårdsexperten och skönhetsnörden Elin Fagerberg svarar på denna svåra sommarfråga.

 

Elin, vad är det vi gör fel och vilka lösningar finns det?

Det vanligaste felet vi gör är att använda en alltför fet ansiktskräm på sommaren. Eller att hoppa över att smörja in oss alls. Det första du bör göra är att se över din hudvårdsrutin. Kanske är det dags att byta ut vinterns fetare krämer mot de som är lite tunnare? Känner du dig torr, använd en ansiktslotion eller tunnare dagkräm på dagen och komplettera med en lite fetare nattkräm. Se till så att de innehåller aktiva ingredienser för bästa resultat mot ålderstecken. Undvik serum i oljeform om det känns för fett på sommaren. Komplettera med en produkt med solskyddsfaktor.

Idag finns det krämer med SPF som har en mattande effekt. Se till att inte använda en rengöring som är uttorkande. Oftast får de motsatt effekt och huden känns fet och obalanserad istället.

Komplettera kvällsmakeupen med en lätt primer och se till att ha en bra foundation som sitter. Fixera den med puder. Undvik foundation på dagen om du tycker att den halkar av. Satsa istället på concealer, bronzing powder, ögonbryn, färgglada skuggor och läppar. Ta gärna med blottingpaper i handväskan för att matta ner om du blir glansig.

På samma sätt spanar du in hyllan för kroppen hemma. Byt ut den där feta krämen mot en tunnare lotion. Använd istället den feta krämen kvällstid på bara ben, för att få en riktigt snygg siluett med glow!

När vi svettas så upplevs krämer oftast halka av. Det beror på att de inte har hunnit in i huden. Eller har de inte förmåga att tränga ner i huden alls. Testa att använda en peeling. Då får du mer effekt av krämer till både ansikte och kropp. Du får också en betydligt snyggare solbränna som stannar kvar längre. Använd en mild peeling anpassad till ansiktet och en annan som är anpassad till kroppen.

Annars är mitt bästa tips att alltid ha med en solfjäder i handväskan! Det är både praktiskt, skönt och snyggt! Du kan också låna ut den till eventuella snyggingar på after beachen…

Hur väcktes ditt skönhetsintresse, Elin?

Jag har alltid varit intresserad av skönhet. Hur skönhet påverkar oss och förändrar oss, hur vi sträcker på oss och mår bra när vi känner oss fina. Jag tycker att det är jätteintressant med hud på cellnivå och all vetenskap bakom. Och även hur färg påverkar vårt sinne. Redan i tidiga tonåren bestämde jag mig för att jobba inom skönhet. Och så fick det bli. Sedan dess har jag bland annat hunnit med att arbeta som hudterapeut, spaterapeut, make up artist, spachef, försäljningschef, utbildningschef och skribent inom skönhet och mode. Jag har också arbetat som utbildare och föreläsare för flera olika företag inom skönhet. Jag tror att det skulle vara svårt att få bort mig från branschen. Jag älskar den!

Vad är det som driver dig till att jobba med skönhet?

Det låter nog som en klyscha. Men att få hjälpa människor. Det finns många med hudvårdsproblem som behöver hjälp. Hudvård är en djungel. Det finns mängder med märken, produkter, filosofier och experter med olika tankar. Konsumenter behöver hjälp att reda ut allt. Samtidigt tycker jag att det är väldigt spännande att jobba med andra företag. Man kan aldrig bli fullärd!

Så, vad är det du gör för att hjälpa människor att hitta sin väg till skönhet?

Jag driver ett aktiebolag med flera olika delar. Jag arbetar som skribent inom skönhet och mode för olika tidningar. Jag har en annan del där jag håller föreläsningar och utbildningar inom sälj, skönhet, make up och hudvård för företag. Det blir också en del av mitt jobb, som läggs på arbete som hudterapeut och make up artist. Och sist, men inte minst har jag en agentur för det ekologiska hudvårdsmärket Acquizhen. Utöver detta så bloggar jag på elinfagerberg.se om skönhet och en del mode.

Varför valde du att jobba med Acquizhen?

Jag letade länge efter ett hudvårdsmärke som jag kände att jag kan stå för som både hudterapeut, miljövän och djurvän. Det var väldigt svårt att hitta något som passade mig. Betydligt svårare än jag hade trott. Men efter långt letande på bland annat olika mässor i USA och Europa hittade jag Acquizhen. Och jag har älskat det sedan dess! Det är väldigt effektivt och fungerar som salongsprodukter. Men det är också både organiskt och ekocertifierat av Ecocert. Därför är det inte heller djurtestat, vilket är en väldigt viktig fråga för mig. Jag gillar också att det är unisex! Jag tror att det allra viktigaste är att arbeta med något som man själv tror på.

TIPS/

Acquizhen kan du bl.a. hitta hos Parelle Cosmetics i Växjö och Vetlanda! Kontakta Elin om du är intresserad av att veta mer om henne eller Acquizhen via hennes mail  elin@beautysense.se eller på twitter!

Kommentarer

2 Svar till “GÄST/ Elin Fagerberg berättar hur du hanterar sommarhuden utan kladd”
  1. […] Har ni sett att Parelle Cosmetics har öppnat en ny tjusig blogg? Idag är jag med i en intervju där. Du hittar den här. […]

  2. Bra tips! Tack!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *