Parelle-bloggen

August 16th, 2012 by Parelle

GÄST/ Isabella har 1400 nagellack – Hur många har du?

Isabellas nagellackssamling SaintBella

Kan inte du få nog av skönhetsprodukter? Alla dessa färger, former, dofter och läckra förpackningar som tillför dig vardagslyx! Det är lätt att bara beställa ett till lack, sedan ett till, och ytterligare ett lack! Någon som har stor erfarenhet av detta är Isabella Kuminecz. I hennes samling finns hela 1400 nagellack, något hon gärna bloggar om i hennes skönhetsblogg SaintBellaBeauty!

Hej Isabella!

Det går rykten om att du ska ha en riktigt imponerande nagellackssamling, stämmer det?

Ja, det kan man nog säga. Första gången jag räknade hade jag 42 stycken, och just nu har jag 1404, borträknat baslack och nailartlack. Utöver det har jag även massa stickers, stämpelplattor och andra dekorationsprylar.

Hur uppstod detta skönhetsnörderi och vad är det som driver ditt intresse?

Jag har alltid varit intresserad av skönhet, läste alltid skönhetstipsen i mammas Allers när jag var liten och började använda smink och nagellack redan i mellanstadiet. Aldrig för att vara snygg för någon annan eller för att jag inte tyckte om mitt utseende, utan för att jag tyckte det var roligt, och det är väl just det som driver mig. Jag tycker skönhet ska vara roligt och experimentellt. Det handlar inte bara om att se bra ut, det handlar om estetik, färg och i många fall även ren konst. Speciellt nagelkonst är något som kommit stort de senare åren. Nu kan man med hjälp av stämpelteknik, stickers, effektlack m.m själv pimpa naglarna hemma istället för att gå på salong, och det syns även mer i tidningar och andra medier. Naglar är inte längre bara något att klia sig med, de är ett statement.

När började du samla lacken och hur har samlingen växt?

Jag började blogga om skönhet 2008 på min blogg SaintBella Beauty, och även om jag tyckte om att måla naglarna innan dess så var det var i samband med att jag startade bloggen som jag började intressera mig på riktigt.

Har du köpt alla lack, får du av vänner eller får du dem skickade till dig?

De allra flesta lack har jag köpt själv, men i och med att jag bloggar får jag en del i pressutskick. Några har jag bytt med andra nagelnördar eller helt enkelt adopterat, och vissa hänger med från så långt som tio år tillbaka.

Hur reagerar din omgivning på detta samlande?

De flesta blir fascinerade, men det finns också de som tycker jag är helknäpp. Jag får ofta kommentaren “har du inte alla färger redan?”. Jag tror helt enkelt inte man riktigt förstår fascinationen för naglar.

Vilket är ditt absoluta favoritlack?

Oj, det är omöjligt att välja, jag har ju så många jag tycker om. Det varierar också beroende på humör, tillfälle, klädsel och årstid. Till exempel känner jag mer för färg på sommaren än på hösten, då jag föredrar mörkare jordiga nyanser. Jag har inget speciellt favoritlack, men Color Club Ultra Astral, H&M Purple Glitter och Isa Dora Black Galaxy hör till de mer speciella jag har. Sen älskar jag ju alla mina flakelack från Nfu Oh och glass flecks från Zoya också. Som sagt, omöjligt att välja!

Har du några fler nörderi-områden inom skönhet där vi kan finna liknande samlingar?

Jag samlar inte på samma sätt som med lacken, men jag har en ganska omfattande mängd ögonskuggor också, och antagligen fler rouge än vad som anses normalt.

Hur länge kommer du fortsätta samla?

Jag kommer nog samla så länge som det kommer nya lack. Men vem vet, passionen kanske svalnar en dag? Då lär mina kompisar bli glada i alla fall!

Följ Isabella via hennes Blogg eller på Twitter!

Hur ser din samling av skönhetsprodukter ut? Visa oss gärna!

Kommentarer

2 Svar till “GÄST/ Isabella har 1400 nagellack – Hur många har du?”
  1. Jag vågar inte räkna hur många nagellack jag har, men jag upskattar det till runt 500, min helmer är ganska full nu. Hur får man pressutskick at dimpa ner i brevlådan? Är det någonting speciallt man måste göra? Jag har bloggat i över ett år. Visserligen på engelska. Men skulle kunna göra det på svenska också. Jag vill gärna hjälpa till och berätta om nya produkter som kommer ut på marknaden.
    Ida
    idapie.blogspot.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *