Parelle-bloggen

August 9th, 2012 by Parelle

GÄST/ Sanna uttrycker sin passion för skönhet i bloggen

Sanna Elmgren Puritybeauty

En av de roligaste sakerna med skönhet på nätet tycker vi är att det finns så många passionerade bloggare som skriver om skönhet! Detta är kreativa bloggare som vågar testa nya vägar samt ger en vidare bild av begreppet skönhet. De älskar produkterna lika mycket som oss och inspirerar oss till att hitta fler sätt att uttrycka vår passion för skönhet! En av dessa inspirerande bloggare är Sanna Elmgren, bakom den populära bloggen puritybeauty.se. Vi är nyfikna på hur man bygger upp en framgångsrik skönhetsblogg och har därför frågat Sanna om hennes bloggresa. Läs mer om vad som driver Sanna i hennes bloggande här.

Hej Sanna,

Var kommer passionen för skönhet ifrån?

Jag har alltid tyckt om att måla, rita och skapa, och eftersom ansiktet är en tom målarduk så var steget in i smink-och skönhetsvärlden naturligt när jag fick upp ögonen för alla fantastiska produkter och verktyg man kan använda sig av för att leka loss. Skönhet ska vara kul! Utifrån sminkintresset utvecklades sedan intresse inom andra skönhetsområden: en schysst hudvård är A och O för en bra grund, nagellack är en perfekt liten accessoar i sig, och med dofter kan du visa din personlighet och spegla ditt humör.

Hur mycket tid lägger du ned på din blogg?

Mycket! Förutom att skriva själva inläggen är det mycket runt omkring som tar tid: leta reda på produktinfo, fota och redigera bilder, testa produkter och svara på läsarkommentarer. Det blir i alla fall minst en timme om dagen då jag siktar på att blogga minst ett inlägg per dag. Bloggen är min hobby!

Vad är roligast med att skriva om skönhet?

Alla härliga människor man möter! Både andra skönhetsbloggare, presskontakter och läsare som man har en dialog med dagligen via bloggen.

Har du något särskilt roligt minne från din tid som skönhetsbloggare?

Något bland det roligaste jag har gjort i egenskap som bloggare har varit tidningen Daisy Beautys bloggkryssningar till Riga och Tallinn, som jag har åkt med på tre gånger i rad. En långhelg fullspäckad med härliga skönhetsbloggare, SPA, produktpresentationer, shopping och god mat!

Du har säkert testat dussintals produkter – Har du några absoluta favoriter?

Jag testar nya produkter dagligen – jag kan inte ta en dusch ens utan att reflektera över produkterna jag använder – men klart man har hittat ett par favoriter genom åren. Några av dom är Urban Decays Eyeshadow primer potion, MAC prep + prime transparent finishing powder, Dior Diorshow 360 mascara, Jane Iredales Pure pressed base och underbara lyxläppstiften Rouge G från Guerlain.

Finns det några produkter som du tycker att saknas på den Svenska marknaden?

Kanske inte produkter i sig, men jag saknar absolut ett par märken som jag fullkomligen älskar men som tyvärr inte går att finna här i Sverige. Urban Decay, Benefit, Illamasqua, Make up for ever, MAC PRO och Bobbi Brown får gärna landa här, tack

Följ Sanna via hennes blogg, på Twitter eller via Facebook för att ta del av henne produktrecensioner och skönhetstips!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *