Parelle-bloggen

October 22nd, 2012 by Parelle

Parelle-guide/ Lanvin Cat Eye

Att måla ögonen i formen av ett kattöga har varit populärt sedan Kleopatras tid. Kanske för att du kan anpassa det till just din ögonform och personliga stil, vilket gör att stilen passar de flesta ögon och smaker. Perfekt applicerat kan det verkligen lyfta din blick! Lanvin visade detta starka öga under deras höst/vinterkollektion för 2012.

lanvin-aw12

 

Grunda med en ögonprimer för att få makeupen att hålla längre. Jag kan rekommendera bareMinerals Eye Primer, en naturlig produkt utan några tillsatser som kan irritera den känsliga huden runt ögat. För en lite ”hårdare” look, använd en flytande eyeliner eller i kakform med pensel. Yves Saint Laurent Eyeliner i flytande form håller bra och är lätt att arbeta med.

Och om du är nybörjare, ha tålamod. Det tar några gånger att få till den rätta vingen och tjockleken. Men misströsta inte. Vi har gjort en steg-för-steg-guide nedan som du kan ta hjälp av!

steg 2

Börja med att applicera ett lager av bareMinerals Eyeprimer över ögonlocket. Då sitter din eyeliner bättre under dagen eller natten. Använd dig sedan av Yves Saint Laurents flytande eyeliner för att dra en linje längst med fransraden.

steg3

Måla sedan ett V som kontur så långt ut och tjock som du vill att själva vingen ska vara.

steg 5

Fyll sedan i konturen och måla en tjock linje över ögat. Avsluta med rikligt med mascara. Lancôme Hypnôse Drama ger dig tjocka och fylliga fransar som passar perfekt till looken. Klar! Gå också gärna in på vår Pinterest och bli inspirerad av andra kattögon vi tycker om.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *