Parelle-bloggen

Parelle-Guiden: Hudvård

Feminin, oemotståndlig och överraskande.

Det finns en inre och yttre värld. Huden är gränsen. Ditt arv bestämmer till 25 % hur du åldras. Men din livvstil bestämmer det till 75 %. Huden ska kunna ta upp och släppa ut syre för att reglera fria radikaler och föra ut avdunstande slaggprodukter.

Mata huden med rätt näring. Satsa på rätt hudvård. 

Huden är själens spegel

När du njuter av livet ser du omedelbart mer attraktiv ut. Rengöring är A och Oinnan du lyfter fram, tonar ned och piggar upp med glamourös makeup. Här kan du läsa om hur du bäst tar hand om kroppens största organ – huden.

Morgonen

1. Förberedelse

Skölj ansiktet med ljummet vatten. Använd sedan ansiktsvatten för att neutralisera huden.

2. Ögoncreme

Ta lite ögoncreme på toppen av ena ringfingret och tryck över det på motsvarande andra handens ringfinger. Applicera med lätta tryck och vågrörelser på benet under ögat från inre ögonvrån ut mot tinningen. Du kan upprepa några gånger för att få effekt av dräneringen i cremen. Resten av cremen appliceras ovanpå ögat från inre ögonvrån på  ögonbrynsbenet under ögonbrynet. Använd ingen creme på själva ögonlocket, då svullnad kan uppstå. Massera ej heller runt ögat, eftersom ögoncremen då förlorar såväl sin uppstramande verkan, som sin effekt mot svullnad och mörka ringar.

Lymfbanorna för ansikte och hals börjar vid tinningarna och går neråt mot halsen och slutligen armhålorna där den största terminalen finns för dränering. Applicera därför alla cremer mot tinningarna, så att gammal vätska försvinner från huden och ny kan tillföras. Resultatet blir en klarare friskare och starkare hy.

Eftersom huden runt ögat är känslig och har en annorlunda stuktur än den övriga huden, ska du aldrig använda något annat än ögoncreme. Vanlig dag/nattcreme runt ögat kan ge både utslag och svullnad som kan sitta i länge. Vissa klagar över att ögonen rinner när de använder en creme. Ofta beror det på att de har lagt dag/nattcreme runt ögat eller att man har masserat in ögoncremen runt ögat så den har kommit in i ögat och irriterat.

3. Dagcreme

Ta ungefär en ärtas storlek, värm mellan händerna. Applicera från mitten, var sida av näsan och ut mot tinningarna sedan panna och haka.

4. Halscreme

Ta ungefär en ärtas storlek, värm mellan händerna och applicera med bakåtgående tag. Börja under hakan käkbenet och gå neråt/bakåt längs halsen, så gammal vätska når lymfbanorna. Stryk det sista på dekolletaget mot armhålorna. Lättaste sättet för applicering är att hålla händerna i kors framför halsen.

 

Kvällen

1. Ögonen

Starta alltid med att ta bort ögonmakeupen med ögonmakeup remover. Applicera den på bomullspad och lägg den på ögat några sekunder, så makeupen löser upp sig lite. Torka sedan runt om och se till att all makeup är borta. Upprepa rengöringen om det behövs.

Skillnaden mellan att rengöra med ögonmakeupremover och vanlig renöringsmjölk för ansiktet, är att ögonmakeupremovern är speciellt anpassad till den tunna och känsliga huden runt ögonpartiet. Removern löser även upp vattenfast makeup, så det inte ligger kvar några rester som kan orsaka irritationer och svullnader. Den har även en lugnande effekt. Rengöringsmjölk löser enbart vattenlöslig, lätt makeup och det kan finnas risk för sveda i och runt ögonpartiet. Läppmakeup avlägsnas effektivt med ögonmakeupremover.

2. Rengöring av ansikte och hals

Ta cirka en matsked rengöringsmjölk i händerna och massera ansikte och hals lätt. Rengöringsmjölken ska inte masseras in i huden. Det ska vara så mycket så det ligger utanpå huden och löser upp makeup och orenheter. Skölj med mycket ljummet vatten. Torka lätt. Följ efter med ansiktsvatten som neutraliserar huden till sitt rätta pH-värde, så att huden kan absorbera efterföljande hudvård maximalt. Kom ihåg att du alltid använder ansiktsvatten efter vatten. Ansiktsvattnet kan appliceras med händerna eller en torr bomullspad. För att få rätt effekt av ansiktsvattnet ska paden inte vara vattenmättad. För att lugna ner och ge fukt kan du också lägga en kompress med ansiktsvatten över ansiktet.

3. Ögoncreme

Ta lite ögoncreme på toppen av ena ringfingret och tryck över det på motsvarande andra handens ringfinger. Applicera med lätta tryck och vågrörelser på benet under ögat från inre ögonvrån ut mot tinningen. Du kan upprepa några gånger för att få effekt av dräneringen i cremen. Resten av cremen appliceras ovanpå ögat från inre ögonvrån på ögonbrynsbenet under ögonbrynet. Använd ingen creme på själva ögonlocket, då svullnad kan uppstå. Massera ej heller runt ögat, eftersom ögoncremen då förlorar såväl sin uppstramande verkan, som sin effekt mot svullnad och mörka ringar. Lymfbanorna för ansikte och hals börjar vid tinningarna och går neråt mot halsen och slutligen
armhålorna där den största terminalen finns för dränering. Applicera därför alla cremer mot tinningarna, så att gammal vätska försvinner från huden och ny kan tillföras. Resultatet blir en klarare friskare och starkare hy.

Eftersom huden runt ögat är känslig och har en annorlunda stuktur än den övriga huden, ska du aldrig använda något annat än ögoncreme. Vanlig dag/natt- creme runt ögat kan ge både utslag och svullnad som kan sitta i länge. Vissa klagar över att ögonen rinner när de använder en creme. Ofta beror det på att de har lagt dag/nattcreme runt ögat eller att man har masserat in ögoncremen runt ögat så den har kommit in i ögat och irriterat.

 

4. Nattcreme

Ta ungefär en ärtas storlek i ena handen och värm mellan handflatorna. Lägg på från näsan, en hand på varje sida. Stryk sedan med lätta tag mot tinningen. Gör samma sak på pannan och avsluta med haka och under käkbenet.

5. Halscreme

Ta ungefär en ärtas storlek, värm mellan händerna och applicera med bakåtgående tag. Börja under hakan längs käkbenet och gå neråt/bakåt längs halsen, så gammal vätska når lymfbanorna. Stryk det sista på dekolletaget mot armhålorna. Lättaste sättet för applicering är att hålla händerna i kors framför halsen.

 

Peeling och mask

Rengör ögon och ansikte. Klicka ut peeling på panna, kinder och haka. Massera lätt med våta fingertoppar, men skrubba inte. Peelingen ska göra jobbet – inte trycket från händer och fingrar. Massera även hals och dekolletage. Behandlingen kan göras med fördel i duschen. Avsluta med ansiktsvatten. Lägg med gärna en mask efter peeling. Då får du det bästa resultatet av masken – oavsett om den är rengörande eller närande. Undvik ögonpartiet vid både peeling och mask. Skölj av med vatten sedan ansiktsvatten. Fullfölj med den dagliga hudvården.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *