Parelle-bloggen

August 17th, 2012 by Parelle

PARELLE-RESAN/ Vår skribent och skönhetsjunkie Anna delar med sig av sina bästa tips.

406201_10152004589250510_927674943_n

Anna Werkell studerar till Copywriter på Berghs school of Communication och är en av de fantastiska skribenter som har arbetat hos oss i sommar. Anna har ett stort intresse av att skriva, men det var hennes genuina intresse för skönhet som fick henne att vilja jobba här hos oss.

Vad är skönhet för dig?

För mig är skönhet utstrålning, och vad man utstrålar grundar sig ju alltid i hur man mår. Mår man bra på insidan så syns det på utsidan. Jag brukar alltid ta lite extra hand om min hy och mitt hår, det mår jag bra av.

Vad gör du för att känna dig vacker?

Jag tycker det är viktigt att hand om sin hud och sitt hår, och jag känner mig fräschare och snyggare om jag har fint hår och välmående hud. Jag lägger gärna pengar på riktigt bra produkter som passar speciellt för mina specifika behov, och prioriterar det högre än att köpa ett nytt klädesplagg. Eftersom jag är väldigt intresserad av skönhetsprodukter så mår jag bra av att unna mig det, och skämmer gärna bort mig själv.

Vilka produkter kan du inte leva utan?

Fram tills bara några år sedan så trodde jag att jag hade samma hy som jag hade när jag var 15 år, men det stämde ju inte. Så jag gick till Dermalogica och de talade om för mig vilken sorts hudtyp jag hade. Sedan dess har jag använt deras Special Cleansing Gel, Multi Active Toner och Skin Smoothing Cream som passar min blandhy perfekt. De får min hud att kännas ren och återfuktad, utan att lämna en flottig eller kladdig känsla. Till mitt hår använder jag hårvårdsserien Extreme från Redken. Eftersom jag har väldigt lockigt hår blir det lätt torrt och den serien reparerar och återuppbygger verkligen mitt hår. Jag kombinerar den serien med Björn Axéns Leave In-balsam som gör mitt hår enklare att reda ut. Och när mitt torra hår behöver extra fukt så brukar jag använda en hårinpackning från Moroccan Oil, det återfuktar väldigt bra.

Vad är dina bästa hårvårdstips?

Jag brukar alltid försöka tvätta mitt hår så sällan det går, och istället använda torrschampoo mellan tvättarna. Sedan är det alltid viktigt att komma ihåg att alltid använda värmeskydd när man utsätter håret för värmetänger, som hårfön och plattång.

bild

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *