Parelle-bloggen

September 13th, 2012 by Parelle

SKÖNHET/ 6 saker att tänka på i jakten på perfekt hårsvall!

lang-och-vackert-har

Har ditt hår tagit stryk av sommarens sol och bad, eller är du helt enkelt ute efter det perfekta håret? Här kommer 6 smarta tips som hjälper dig på traven och leder dig närmare målet i jakten på vackert, välmående och friskt hår genom att ta hand om det lite bättre. Håll gärna utkik här på bloggen för så snart kommer vi även med smaskiga tips på produkter som du kan skämma bort ditt hår med, för ännu mer fantastiskt strålande hår!  

7-habits-for-perfect-hair-01

1. Schamponera sparsamt

Hur ofta tvättar du ditt hår? Om svaret är varannan eller var tredje dag så är kan det vara en god ide att tvätta håret mer sällan. När du tvättar håret för ofta så torkar håret lätt ut, därför räcker det att tvätta håret två gånger i veckan. I början kan håret uppfattas som oljigt och fett, men oroa dig inte, ditt hår kommer att vänja sig efter ett tag. Försök även att undvika hårprodukter som innehåller sulfater, de skadar både ditt hår och miljön. Att tvätta håret mer sällan skyddar alltså ditt hår från att torka ut och bli överarbetat. En annan god idé kan vara att variera produkter emellanåt, använder du samma schampo och balsam för länge så kan håret nämligen vänja sig vid dem.

7-habits-for-perfect-hair-03

2. Gå lätt på borstningen

Eller undvik att borsta håret i största möjliga mån. Överraskande kanske, men det perfekta håret blir oftast inte vackrare av en omgång med borsten, snarare tvärtom. Att borsta håret sliter på det mer än vad du tror. Försök att hålla dig till en kam och borsta varsamt, helst direkt efter tvätt för att motverka de värsta knutarna som uppstått efter shamponeringen. Behöver du verkligen borsta ditt hår ska du helst se till att endast använda naturliga fibrerborstar.

7-habits-for-perfect-hair-04

3. Låt håret självtorka

Glänsande, frisk och stark hår gillar inte värmetänger och uttorkande hårblåsar. En naturligt fantastisk hårtextur uppnås allra bäst genom att låta håret självtorka, och undvika allt vad värmande hårverktyg heter. Lufttorka gärna ditt hår över natten medan du sover, uppsatt i en bulle. Och om du måste använda värmetänger – glöm för guds skull inte värmeskydd!

7-habits-for-perfect-hair-05

4. Klipp regelbundet

Det enklaste sättet för dig att bli av med dina kluvna toppar är naturligtvis att klippa dem. hugga dem. En omgång med saxen var tredje månad eller till och med var sjätte vecka kan vara en god idé. Vi vet att det låter dyrt, men om du inte har råd eller lust att besöka frisören så ofta så kan du ta saken i egna händer och trimma dina kluvna hårtoppar själv. Men se då till att använda en riktig hårsax för allra bästa resultat, och försök att undvika kökssaxen.

7-habits-for-perfect-hair-06

 

5. Färga endast vid behov

Hälsosamt och friskt hår får du sällan av att slänga i en omgång med färg. Det uppnår en glans och lyster den första tiden, men sliter så oerhört på håret i längden. Genom att undvika att färga håret så upprätthåller det sin kvalitet och mjukhet, till skillnad från den sträva hårstruktur som du lätt får på köpet när du färgar håret. Försök att endast färga håret hos frisören, och gör det så sällan som möjligt. Önskar du en glansgivande behandlig finns det massvis av andra alternativ än en glansgivande toning, som inte sliter ut ditt hår.

7-habits-for-perfect-hair-07

6. Ät vitaminrikt

En hälsosam kost rik på vitaminer, antioxidanter och näringsämnen kommer att ge dig det underbara hår du längtar efter. Genom att undvika rött kött, hålla sig till ekologiska råvaror och massor av grönsaker så kommer både du och ditt hår må bättre. Även kalcium stärker ditt hår, och dina naglar, och oljor ger både din insida och utsida rikligt med näring.

Lycka till!

Bilder lånat från http://www.totalbeauty.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *