Parelle-bloggen

August 3rd, 2012 by Parelle

SKÖNHET/ Parelle har testat den ekologiska och organiska hudvårdsserien från Acquizhen!

parelle_test_recension_acquizhen_hudvård_skönhet_organiska_ekologiska_nattkräm_dagkräm_serum_rengöring_peeling

Acquizhen kombinerar beprövad forskning med det bästa från naturen för att skapa innovativ hudvård. Deras produkter är effektiva, organiskt certifierade och hållbara. ACQUIZHEN bygger på forskning från Derma-Research-Laboratories – Dr. med. Erich Schulte som har en lång erfarenhet inom medicinsk hudvård. Produkterna innehåller naturliga och effektiva, aktiva ingredienser och motverkar hudens åldrande, ger din hud lyster och förbättrar hudens mikrocirkulation. Ingredienserna har specifika egenskaper i varje produkt och är alla fria från parabener, mineraloljer och animaliska ingredienser och är inte testade på djur.

Isabelle, vår skribent här på Parelle, har prövat Aquizhens hudvårdsserie under några veckor och vill dela med sig av sitt resultat. Det här är en hudvårdsserie som man verkligen gillar redan efter första användning och redan efter några veckor ser man ett märkbart synligt resultat.

Alla produkter är mycket dryga och både känns och doftar naturligt och bra. Den ekologiska och organiska serien känns behaglig och snäll mot huden, och gav mig snabbt en välmående och fin hud. Efter några dagar blossade röda utslag upp, vilket vanligtvis brukar ske när man byter hudvårdsprodukter, men de försvann efter någon veckas användning. Cremerna är väldigt rika och återfuktande, men var lite för feta för min hudtyp under den här tiden på året. Jag som lätt får en torr och livlös hud under vinterhalvåret ser fram emot att möta kylan, och förhoppningsvis kommer de funka ännu bättre för mig under den tiden på året. Jag tänker testa produkterna i några veckor till innan jag visar upp mitt resultat, då min hud fortfarande håller på att vänja sig vid produkterna.

Men efter ett par veckors användning är jag mycket nöjd med serien. Min hud känns mjuk och smidig hela dagen och jag har fått en lyster som gör att jag inte har något emot att skippa min foundation dessa varma sommardagar. Det jag uppskattade extra mycket med produkterna, förutom från att de är organiska och ekologiska, är att de är unisex och att alla ingredienser och led i produktionen är miljövänliga, vilket är två mycket viktiga aspekter för mig. Att man också kan återvinna förpackningarna visar på ytterligare miljötänk från företagets sida, och är verkligen någonting som får mig att uppskatta företaget ännu mer. Jag kommer verkligen fortsätta att använda produkterna, då de både känns lyxiga och bra för min hud, och för miljön.

Här nedan kommer en recension på vardera produkt ur serien, hoppas de kan vara till nytta även för dig.

Refreshing Cleanser

Rengöringen är mycket dryg och endast en ärtas storlek räcker gott och väl för hela ansiktet och halsen. Den löddrade upp ett härligt mjukt lödder som kändes mjukgörande mot huden, samtidigt som min hud lämnades med en fräsch och ren känsla, utan att strama. Gelen har en behaglig oljig känsla, med en frisk doft av apelsin som verkligen väckte min hud på morgonen. Tyvärr var det svårt att avlägsna all makeup, särskilt runt ögonen, men eftersom jag använder en mineralfoundation så fungerade den utmärkt de dagar jag bar en lätt ögonmakeup. De dagar jag bar en tyngre makeup var jag tvungen att använda ytterligare en produkt för att rengöra huden ordentligt.

Replenishing Day Cream

Dagcremen har en kryddig doft av ingefära och fast konsistens som snabbt smälter in i huden och är lätt att fördela jämnt. Den rika cremen ökade blodcirkulationen i huden och lämnade min hud varm och mycket mjuk och återfuktad. Eftersom jag har prövat denna under sommartid så var cremen lite väl fet för min hudtyp, men under vinterhalvåret kan jag tänka mig att den ger torr vinterhy en faktastisk lyster. Det blommade upp röda utslag efter några dagars användning, men när min hud vant sig vid den rika cremen så försvann dem efter någon vecka. Dagcremen är mycket dryg och endast 1-2 pump räckte för att smörja in ansikte och hals, vilket är ett stort plus.

Nurturing Night Cream

Nattkrämen har samma kryddiga doft och konsistens som dagcremen, men i en rikare och fylligare tappning. Huden kändes mjuk redan vid applicering och lämnade huden med en avslappnande, varm känsla. Här stötte jag tyvärr på samma problem som dagcremen, då formulan kändes lite för fet för mig att använda under sommaren, då nätterna ofta är varma. Min hud kändes smidig och mjuk när jag vaknade på morgonen, men den blev lätt oljig och blank. Precis som dagcremen så kan jag tänka mig att den fungerar utmärkt under vinterhalvåret då min hud lätt behöver extra återfuktning. Det är verkligen en behaglig nattcreme som tar hand om huden under natten.

Gentle Exfoliating Mask

Den exfolierande masken är en fantastisk produkt, som har blivit min favorit i serien. Den oljigt krämiga konsistensen innehåller fina små korn som känns behagliga när de skrubbas mot huden. Efter att jag smörjt in den på fuktigt ansikte och låtit den verka i 10 minuter känns huden omedelbart mer spänstig och slät. Andra peelande cremer som jag prövat har haft en tendens att lämna huden spänd och torr, men den här gjorde verkligen huden återfuktad, mjuk och lugn. Den har fungerat väldigt bra under sommaren, och jag kan tänka mig att den är ännu mer effektiv mot torr och grådassig vinterhy. Jag har haft mycket svårt att hålla mig borta från att endast använda den någon gång i veckan, då min hud verkligen känns ren och fräsch efteråt, men jag antar att det är ett väldigt positivt tecken.

Eye & Delicate Skin Serum

Detta serum är en härligt mjukgörande produkt för den känsliga huden runt ögonen, och fungerar även att använda runt läpparna. Serumet ska ge din hud mer spänst, fukt, skydd och den näring som behövs för att motverka ålderstecken. Eftersom jag fortfarande har en ung och slät hud så märkte jag inte så stor skillnad på den fronten, men mörka ringar och svullna ögon har jag inte sett en tendens av sedan jag började använda denna. Serumet är mycket högkoncentrerat och framförallt väldigt drygt, 1 pump är till och med mer än vad som behövs för området runt dina ögon och läppar. När jag har torra läppar tillför den dem rikligt med fukt och den är perfekt att använda när den känsliga huden blivit utsatt för mycket makeup. Den lämnade min hud svalkande och mjuk, och trots att jag ännu inte drabbats av rynkor, så inbillar jag mig ändå att mitt ögonparti fått sig ett litet lyft.

 

acquizhen_sweden_parelle_hudvård_skönhet_test_recension_peeling_rengöring_dagkräm_nattkräm_serum_organiskt_ekologiskt

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *