Parelle-bloggen

August 16th, 2012 by Parelle

SKÖNHET/ Parelle reder ut de 6 viktiga stegen för en ultimat hudvård!

Girl with clay facial mask.

Vi på Parelle är riktiga skönhetsjunkies. Och vad är inte vackrare än en strålande och hälsosam hud? Hudvårdsvärlden är en riktig mecka för oss skönhetsintresserade, men kan kännas lite skrämmande för dig som är nybörjare i den världen.

Att ta hand om sin hud är alltid viktigt, och på hudvårdsmarknaden går det att bada i allt från serum och närande oljor till mjukgörande skrubbcremer och vitaliserande, lyxiga ansiktsmasker. Denna stora mängd av produkter som marknaden har att erbjuda kan kännas överväldigande, vilket lätt leder till att handtvålen blir kvällens ansiktsrengöring. Det gör oss på Parelle väldigt ledsna, och din hud lika så. För med lite mer kunskap kan du fullända din egna hudvård till en sann blandning av konst och vetenskap. Din hud kommer må så mycket bättre, du kommer att ta hand om din hud med nöje och skönhetsdjungeln blir lite enklare att orientera sig i. Här kommer några steg som är bra att känna till när det kommer till riktigt bra hudvård. Ha dem i åtanke nästa gång du är ute för att shoppa produkter att skämma bort din hud med.

Innan rengöring

Innan du tvättar ansiktet bör du alltid avlägsna din makeup. Det är alltså nu det är dags att använda din sminkborttagning.

Rengöring

En cleanser tvättar ditt ansikte. De finns i oändliga formler som mjölk, gel, creme och olja. Välj den formel som passar din hudtyp bäst och var inte rädd att rådfråga någon om vilken av dem som just du bör använda.

Toner

Tekniskt sett använder man en toner som en andra rengöring. Den avlägsnar de sista spåren av makeup och smuts som de tidigare stegen kan ha missat. Den har ofta mycket lugnande och även anti-inflammatoriska egenskaper.

Masker och peeling

Ansiktsmasker kommer praktiskt taget i alla möjliga former och ger en mer effektiv, och ofta en snabbare behandling, mot en mängd olika hudproblem som röda utslag, åtstramande hud, rynkor etc. Peeling använder du för att avlägsna döda hudceller och locka fram en yngre och mer levande hudstruktur. Använd dessa produkter efter din rengöring, men oftast ska de endast användas några få gånger i veckan.

Anti-age

Dessa hudvårdsprodukter hjälper dig att bekämpa ålderstecken och motverka för tidigt åldrande hud. Det finns multum av olika produkter, anpassade efter just din ålder, hudtyp och önskemål. Rådfråga innan du köper en produkt så att du får den som passar dina bekymmer allra bäst.

Återfuktning

Det är viktigt att ge huden ordentligt med återfuktning, särskilt om du använt rengöring och exfolierande produkter som lätt kan torka ut huden. Dessa kommer också i olika formler, som rika cremer, lätta lotioner och geler. Vi rekommenderar dig varmt att använda en dagcreme som innehåller SPF, då den skyddar din hud mot solens skadliga UV-stålar.

 

Lycka till!

Kommentarer

En kommentar till “SKÖNHET/ Parelle reder ut de 6 viktiga stegen för en ultimat hudvård!”
  1. Gillar verkligen hur ni tagit det hela steg för steg. Finns ju en uppsjö av hudvårdsprodukter och kan vara bra att dela upp dom i lite grövre grupper som ni gjort här så man förstår vad de ska användas till. Trevlig sida för övrigt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *