Parelle-bloggen

August 21st, 2012 by Parelle

TREND/ Håraccessoarer för dig över 30!

266205027944450287_sMcHGM32_c

Vi är alla bekanta med dåliga hårdagar, eller dagar då vi inte har möjlighet att spendera allt för mycket tid tillsammans med hårfönar och värmetänger. Men en del dagar känner vi också för att piffa upp frisyren lite, och inte låta håret hänga som det gör alla andra dagar. En accessoar är ett enkelt, smidigt och bra sätt att piffa upp frisyren med, men när man passerat 30 så kan en rosett kännas som ett för ungdomligt alternativ. Men så är det självklart inte. Här kommer några tips på hur du kan använda håraccessoarer när du är lite äldre!

Linda en scarf runt en bulle

Det bästa med denna enkla frisyr är att du förmodligen redan har accessoaren hemma. Sätt upp ditt hår i en hästsvans och forma den sedan till en stor rund bulle. Linda sedan din favoritscarf runt bullen och knyt fast den i en sidoknut. En scarf i härligt blommigt mönster är perfekt för de varmare årstiderna och till hösten kan du gå på de mjukare nyanserna med mer subtila mönster.

hair-accessories-over-30-08

Bind ett band i slutet av flätan

Att avsluta din fläta med en fin rosett kan låta som någonting du gärna bar till dagis, men denna bild är ett bevis på att du fortfarande kan bära upp frisyren smakfullt. För behålla ett sofistikerat och kvinnligt uttryck väljer du ett inte allt för brett band i en mjuk beige nyans. Denna accessoar tillför lekfullhet till din frisyr, utan att kännas allt för ungdomligt och ”för mycket”. Fläta håret i en fransk fläta, eller fläta halva håret och knyt bandet efter halva längden.

hair-accessories-over-30-06

En retro bandana

Linda en röd eller orange scarf runt huvudet och knyt fast den med en liten knut på toppen av huvudet. Sätt sedan upp ditt hår i en hög hästsvans som du sedan formar till en knut. Du får en avslappnad look som är tillräckligt chic att bära till brunchen som i mataffären.

hair-accessories-over-30-05

En söt rosett

De flesta rosetter kan föra tankarna till Mimmi Pigg, men så länge du bär dem diskret så kan det inte gå fel. Fäst rosetten nedanför en stor bulle som du sätter höst uppe på bakdelen av huvudet. Du får genast en sofistikerad look som känns kvinnlig men söt på samma gång, och den passar lika bra en fredag på jobbet som under släktmiddagen.

hair-accessories-over-30-07
Bilder tagna från Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *