Parelle-bloggen

October 8th, 2012 by Parelle

TREND/ Lyft fram din ålder på bästa sätt!

hudvard-for-alla

Ju mer du åldras desto mer förändras din hud, och desto viktigare är det för dig att se över dina hudvårdsrutiner. Anpassa dina produkter och din makeup efter din ålder och hudtyp för att få ut det största möjliga av din naturliga skönhet. Tycker du att det är svårt att hitta rätt så är du mer än välkommen att besöka någon av våra butiker och låta vår personal ge dig och din hud en personlig rådgivning. Så länge kan du gärna ta del av våra tips nedan om hur du framhäver din ålder på bästa sätt!

Hudvård 30+

Efter 30 år blir huden ännu mer känslig mot sol och yttre påfrestningar. Gamla solskador från barndomen börjar titta fram, i form av ojämnheter och pigmentförändringar. Vid den här åldern tar det också längre tid för kroppen att reparera skador i huden och fina linjer börjar framträda.

Tips:
Välj gärna en kräm som reglerar melaninproduktionen och förhindrar nya pigmentfläckar. Rengöringen är viktig för dig i den här åldern. Var noga och välj en mild rengöring som inte torkar ut huden, den får gärna innehålla glycerin, ceramider och antioxidanter. När det kommer till hudcremer bör du välja en som förhindrar nya pigmentfläckar och ger dig en jämnare hudton. För att behålla din ungdomliga lyster kan du använd en fuktighetsbevarande foundation eller färgad dagkräm, gärna en som innehåller solskyddsfaktor. För ett solkysst utseende rekommenderar vi en bronzing som lutar åt röda nyanser.

Hudvård 40+

När man har passerat 40 år så brukar de djupa rynkorna träda fram. Dina hudceller arbetar längre inte lika effektivt, vilket innebär att det tar längre tid för skador att repareras. Fina linjer, veck blir resultatet av detta och man ser de första tendenserna till att de rörliga rynkorna blir permanenta.

Tips:
Satsa på ett effektivt serum som motverkar slapp, torr och åldrad hud. Ett serum jobbar mer på djupet och är precis vad din fuktfattiga hud behöver. Komplettera gärna med en vårdande fuktkräm som innehåller solskydd, glycerin, ceramider och vitaminer. En primer är en bra investering då den både vårdar och jämnar ut din huden samtidigt som den ger huden en ungdomligare lyster. Ett annat lystergivande tips är att satsa på en cremerouge i en härlig aprikos eller persikofärgad nyans.

Hudvård 50+

När du passerat 50+ är östrogenhalten i huden lägre, bristen på kollagen och elastin gör att huden blir mindre elastisk.
Klimakteriet leder också till att din hud blir torrare, kallare och mer känslig och mimikrynkorna växer sig djupare.

Tips:
Vid den här åldern är det extra viktigt att undvik uttorkande cremer. Leta efter en fuktbevarande creme med hyaluronsyra, lystergivande peptider och vårdande antioxidanter. Grunda gärna med ett vårdande serum. För en jämn hudton kan du gärna använda en näringsrik foundation som tillför extra fukt till huden. Innehåller den jusreflekterande pigment får du dessutom ytterligare lyster. Avsluta med att lägga rouge direkt på kindbenen för en vackrare och mer framträdande ansiktskontur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *