Parelle-bloggen

August 14th, 2012 by Parelle

TREND/ Så får du höstens sminktrender att funka till vardags!

Hösten står och väntar bakom dörren, och med den kommer nya trender som vi gärna tar efter. I höst är heta förföriska läppar och dramatiska ögon några av de trender vi sett längs catwalken. Men ofta kan det kan vara svårt att veta hur man ska bära de ofta galna och iögonfallande sminktrenderna på gatan. Vi på Parelle hjälper dig att fånga upp våra favoriter från Fashion Week, och få dem att funka lika bra på stan en kylig hösteftermiddag, som en festlig tillställning en sen novemberkväll.

street-beauty-trends-fall-2012-1

 Looken: Vågad Rouge

I höst ska du ge dina kinder en extra lyster. Men om du använder för mycket Rouge kan det lätt se ut som om du sminkat dig på bussen, utan tillgång till en spegel. För att lyckas med denna trend är det först och främst viktigt att du väljer en nyans som ser smickrande ut till din hud, och inte nödvändigtvis den nyansen som du sett på catwalken. Är du rödlätt kan du till exempel välja en härligt rostig nyans för att komplettera din hårfärg.

street-beauty-trends-fall-2012-3

Looken: Röda läppar

Röda läppar är en av höstens stora trender, ett klassiskt och tidlöst drag som alltid funkar. Men för en del kvinnor känns röda läppar för uppklätt, eller till och med för dramatiskt, för att våga bära till vardags. Knepet är att hålla resten av din makeup neutral, och endast lägga fokus på dina läppar. Lämna resten av ditt ansikte naket! Men om du vågar är det i höst du ska matcha dina röda förföriska läppar med en klassisk svart eyeliner.

Du kan också pröva att sätta upp ditt hår i en snygg hästsvans, med håret tillbakadraget, för att skapa en glamourös men subtil look. Och det bästa är att looken går att fixa på en minut, samtidigt som den ser ut att vara mycket genomtänkt.

street-beauty-trends-fall-2012-17

Looken: Mixa färger

På catwalken har vi sett en färger mixas och blandas hej vilt. Kraftiga lila skuggor på ögonlocken matchas tillsammans med härligt korallfärgade läppar. Och om rött läppstift inte känns som något för dig så kan korall vara svaret. Känner du för att hoppa den lila ögonskuggan kan en uppsvept eyeliner vara ett lekfullt alternativ. Att mixa olika färger kan kännas svårt, men du alltid dra ett säkert kort och matcha två olika nyanser av samma färg eller välja mer subtila nyanser framför lätt skrikiga och färgstarka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *