Parelle-bloggen

October 18th, 2012 by Parelle

TREND/ Så lyckas du med höstens klipp – luggen!

lugg

En av höstens hetaste klipp är den karaktäristiska luggen. Men att fixa till en frisyr av denna typ kan vara en svår match. Innan du klipper en fin lugg bör du tänka igenom det extra noga, och gå till en bra frisör. Din frisör kan med sina expert-ögon avgöra ifall ditt hår lämpar sig för lugg, hur tjock eller tunn den ska vara för att se som bäst ut och på vilket sätt som den ska klippas. Om du äntligen har gjort det stora klippet, eller planerar att göra det, så kommer här några stylingtips. Allt för att du ska få ut det mesta av din nya, snygga lugg!

Klipp den ofta

För att behålla sin form så krävs det trimning under tiden. Låt din frisör klippa luggen efter att den har växt förbi ögonbrynen, då får du en mjukare look. De flesta hårsalonger erbjuder till och med gratis lugg-underhåll, så var inte rädd att fråga efter det nästa gång du sitter i frisörstolen.

Ta kommandot

En självtorkad lugg gör som den vill. Att den ska ligga och falla precis som du vill utan lite styling är en önskedröm. Föna din lugg torr direkt när du kommit ut ur duschen, då faller den garanterat som du vill redan från början. Applicera en värmeskyddande produkt och använda sedan en rundborste för att föna håret i rätt form.

Torrschampo

Brukar luggen dela dig? Det är lätt fixat genom att applicera torrschampo i din lugg innan den känns smutsig, gärna redan när den är nytvättad.

Less is more

Ju färre stylingprodukter du använder för din lugg, desto bättre. Din lugg kan snabbt kännas platt och/eller fet och börja dela sig. En vanlig hårspray i valfri stadga och lite torrschampo räcker långt. Men är du ute efter en mer blank och polerad look så kan du använda en hårcreme i luggen, innan du slutligen fixerar den med en hårspray. Vill du ha en lite spretigare lugg klickar du ut lite strukturgivande stylinglotion i handflatan, för att sedan gnugga händerna mot varandra och dra fingrarna genom luggen.

Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *