Parelle-bloggen

July 10th, 2012 by Parelle

TREND/ Sommarens hetaste sminktrender!

Sommar trend skönhet makeup 2012 färg ögonskuggaSett hos Vivienne Westwood Red Label S/S 2012

Sommaren är långt ifrån slut, och om du inte lyckats snappa upp säsongens hetaste trender än, så är det inte för sent. Oavsett om du föredrar starka och vågade sminkningar eller en klassisk och mer subtil look så erbjuder sommarens makeup någonting för alla. Parelle tar med dig ut i skönhetsdjungeln bland några av säsongens hetaste trender!

Färgsprakande läppar

Den klaraste blå, grönt som syrlig lime och läskande fuchsia är bara några av de lockande nyanserna som klär dina läppar i sommar. Om du inte lyckats hittat säsongens perfekta läppstift än, är det långt ifrån för sent. Det är nu du ska kasta dig ut på stan och leka med det stora utbudet av läckra iögonfallande färger som får dig att spraka starkast på sommarens alla fester. Var inte rätt för att måla dina läppar i höga kontrastrika toner av elektrisk klementin, ljusa koraller och lysande magenta. Du som vågar matchar vilt din sommargarderob med aquablå, skinande grönt och plommonlila, medan du som vill pröva på något nytt låter sommarklänningen stå i skuggan av ett saftigt och smaskigt läppstift i en varm vallmoröd färg.

Sommar trend skönhet makeup 2012 läpparSett hos Mary Katranzou S/S 2012

Metalliska ögon

En av de hetaste trenderna hittills under 2012 ser ut att vara här för att stanna. I sommar ska du utnyttja metallernas gnistrande kraft, och allt vad de innebär. Bada i varma kopparnyanser och rama in dina ögon i mjuka och rökiga skuggor och gyllene guldiga toner. Skapa en dramatisk blick genom att applicera en glansig silverskugga över hela ögonlocket och låta en del falla under ögat. Den reflekterande skuggan lyser upp brynbenet och tillför en extra gnistra och dimension till ögonlocket. Du får en perfekt look som låter dig sticka ut under sommarens alla festivalbesök. Med en metallisk gyllene touch på de annars så klassiskt sotiga ögonen blir du en grungegudinna hela natten och en ljus silversprakande skugga ger dig en mer subtil look. Vad du än föredrar är skimrande skuggor ett säkert kort i sommar, var inte rädd för att glittra lite extra den här säsongen.

Sommar trend skönhet makeup 2012 metalliska ögonSett hos Emilio Pucci S/S 2012

Minimalism

Att få till den perfekta naturliga looken kräver mycket arbete, och ofta fler produkter än du annars använder. Men i sommar innebär den minimalistiska looken verkligen ”Less is more”. Lämna dina ögon fullständigt nakna och fyll endast i brynen för att förstärka deras definition och form. Undvik allt vad läppstift innebär och låt dina naturliga puderrosa läppar vila under ett läppbalsam med solskyddsfaktor istället. För att uppnå en renare hud med extra glöd rekommenderar vi dig att satsa på en tonad fuktkräm eller en flytande foundtation och skippa pulverbaserade produkter. Investera i en ljus concealer som jämnar ut din hudton under ögonen och förgyller området kring näsan och amorbågen. För ytterligare lyster kan du applicera en ljus ögonskugga, markera kinderna och pannbenet med lite vaselin och använda dig av solpuder. Dutta lätt med puderborsten en gång, över näsan och kinderna för att behålla en så naturlig look som möjligt. Men kom ihåg att du är lika vacker au naturel!

Sommar trend skönhet makeup 2012 minimalismSett hos Missoni S/S 2012

Vågade bryn

I sommar ska du ta ett steg bort från pincetten. Kraftiga ögonbryn är en av sommarens största trender. Lämna ögonbrynen i sin naturliga böjda form och använd en ögonbrynspenna för att lägga till extra färg och definition. Om du vågar, välj en nyans mörkare än ögonbrynens naturliga färg för en mer uttalande och dramatisk look. För bästa resultat låter du dina bryn växa naturligt och endast plocka bort udda hårstrån och aldrig rycka från toppen.

Matcha med en pudrig ögonskugga som smälter in i huden för en mjuk finish och låt resten av ditt utseende andas i en naturligt jordnära stil. För ett mer livfullt intryck kan du lägga en mjuk persikofärgad rouge på kinderna, som tillför en mer naturlig glöd i huden.

Sommar trend skönhet makeup 2012 vågade brynSett hos Versace S/S 2012

Poppiga ögon

I sommar är 80-talet tillbaka! Denna härliga sommarsäsong bär med sig en hel del fina kollektioner av vackra färger, i djärva ljusa nyanser som vi kan ladda upp med i vår sminkväska. Var modig i sommar, våga experimentera och leka med härliga kombinationer av färger och uttryck. Vill du pröva en kraftig ögonskugga, men hålla ett subtilt utseende, kan lätt tona ner din look genom att endast applicera skuggan över ögonlocket. Men om du är riktigt modig, tveka inte att lägga skuggan ända upp till ögonbrynet.

För den härligt fräscha sommarlooken är vitt och grönt den ultimata färgkombinationen. I sommar är även klarblåa färger och lila nyanser ett säkert kort, både runt ögonen och på läpparna. För att tona ner de starka och kontrastrika färgerna kan du lämna din hud och dina läppar neutrala för en balanserad look. Våga vara färgsprakande, våga vara annorlunda och våga synas.

Sommar trend skönhet makeup 2012 färg ögonskuggaSett hos Vivienne Westwood Red Label S/S 2012

Retro glamour

Glödheta röda läppar, orörd hud och perfekt målade ögon tillsammans med de lockigaste fransarna bildar den klassiska looken som vi sett hos både Jean Pau Gaultier och Christian Dior den här säsongen. En kvinnlig glamour som andas Marilyn Monroe ger dig ett sensuellt och ultra-feminint utseende som passar alla sommarens tillställningar. Tillför en modern twist genom att applicera en dramatisk svart eyeliner för en kattliknande och förförisk blick.

Sommar trend skönhet makeup 2012 retro glamourSett hos Christian Dior S/S 2012

Sotade ögon

I sommar är det ögonen du ska lägga fokus på. Och vad är inte mer förföriskt och spännande än den klassiskt sotade looken? Precis som den lilla svarta klänningen kan det aldrig gå fel med ett par rökiga, sexiga ögon. Applicera en djup svart skugga för den mest dramatiska blicken, eller lek med mörka skuggor av blått bläck. En mer subtil look skapar du genom brunt skimrande ögonskuggor med en touch av brunt rosa nyanser.

Sommar trend skönhet makeup 2012 sotade ögonSett hos Gucci S/S 2012

Hoppas att ni blivit inspirerande att ta er ann resten av sommaren med dessa härliga trender i bagaget! Imorgon bjuder vi och vår gästbloggare Anna Wii på ett härligt och trendsprakande inlägg om sommarhår. Välkomna tillbaka!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *