Parelle-bloggen

December 11th, 2012 by Parelle

Våra favoriter från Nobel 2012

Igår gick Nobelfesten av stapeln i Stockholm. Medan fredspriset delades ut i Oslo, så var det i Konserthuset vid Hötorget som priserna i bland annat medicin, litteratur och kemi delades ut till årets Nobelpristagare. Och precis som vanligt så fortsatte sedan utdelningen med en middag och fest i Blå Hallen i Stadshuset. Och som varje år har de kvinnliga deltagarnas klänningar diskuterats flitigt i diverse medier. Ovan ser du våra favoriter här på Parelle.

Kronprinsessan Victoria bar en fantastisk grön paljettklänning från Elie Saab, medan prinsessan Madeleine återanvände sin klänning från storasysterns bröllop under 2010. Men även de vanliga dödliga såg kungliga ut. Ylwa Westerberg, psykolog och fru till vår talman, hade på sig en underbar ljusbeige och puderrosa klänning med strass på axlarna. Den klänningen kan inte vem som helst bära upp, men Ylwa gjorde det verkligen med bravur! Annie Lööf passar perfekt i sin lila klänning, speciellt med hennes röda hår. Dock hade det varit lite roligare med något smycke till.

När det kommer till hår och makeup var de flesta diskreta i sina färger. Under Nobel satsar man ju gärna på frisyren och smycken när det kommer till accessoarerna. Madeleine valde dock att släppa ut sitt bruna hår och det tycker vi verkligen var en hit! Även om de flesta uppsättningar är fina, så blir de oftast lite för avancerade och tråkiga för vår smak. Men Madeleine, som gjorde comeback efter tre år, var den som som vanligt stod för det lite mer moderna i detta sammanhang.

Vilken favorit var din?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *